Célkitűzéseink és célcsoportjaink

target-1551492_1280A TESZA alapvető célkitűzése a munkaszervezetek működésének hatékonyabbá tétele, azon belül is elsősorban a szervezeti működés megerősítése. A szervezeti működés lényege nem más mint, hogy egyének, ill. csoportok összességeként tekint a munkaszervezetre, és annak különféle elemeit egymáshoz viszonyítva vizsgálja.

Ahhoz, hogy egy jelentősebb létszámú szervezet hosszú távon legyen képes jól működni, elengedhetetlen mind a vezető, mind a tagok (munkatársak), és a munkaszervezet teljes átvilágítása. Ezáltal a jövőben hatékonyabban tudnak tervezni, elemzési folyamatokat végezni. Az átvilágítási folyamat hatékonyabbá teszi a szervezeti és értékteremtési működést, valamint az esetleges szükséges átalakítások gördülékenységét.

A szolgáltatásaink lényege, hogy az adott munkaszervezet vezetői és munkatársai számára transzparens, átlátható, érthető legyen a szervezeti csoportok, valamint a folyamatok működése egészben (szervezeti szinten) és részben (a csoportok szintjén) egyaránt. Ki kell emelnünk, hogy a szervezeti működést fejlesztő szolgáltatásaink, azonban nem pusztán folyamat szinten hoznak változást a munkaszervezet működésében, hanem a szemlélet (értékszemlélet) szintjén is.

Fontos számunkra, hogy szolgáltatásaink részeként nem csak a szervezeti csoportokkal, de azok identitásával, folyamataival, vezetőivel, tagjaival, és számos más hasonló elemmel foglalkozzunk, amelyek hozzáadott érték szintjén egy komplex gondolkodásmód elsajátítását teszik lehetővé.

Célcsoportjaink köre széles: elsősorban a vállalkozások és önkormányzatok képezik. De dolgozunk közoktatási intézményekkel, civil szervezetekkel, valamint kulturális intézményekkel is.